In elke BTC Student Post stellen we een student centraal. Dit keer Roger Rassin.

Voor zijn deeltijdopleiding “Agrarische Bedrijfskunde” bij de HAS Hogeschool in Den Bosch was hij op zoek naar een financiële afstudeeropdracht in de Agri- en Foodsector. Via LinkedIn is hij met het Bio Treat Center in contact gekomen, waarbij er direct een klik was. Met als resultaat een zeer mooie opdracht, uitdagend en super leerzaam.

“Ik kan wel stellen dat ik als leek binnen kwam en me inmiddels junior in de biomassa wereld kan noemen.”

Opdracht

De hoofd focus van mijn opdracht was om een rekenmodel te maken voor ondernemers met een biomassa vraagstuk en hen op die manier inzicht en richting te geven in hun zoektocht naar het ontwikkelen van een financieel haalbare business case.

Als je niet weet wat je zoekt, is het moeilijk zoeken. Als je op pad wordt gestuurd om gericht te zoeken, dan scheelt dat enorm veel tijd en is dit enorm waardevol.

Uitdaging

Ik heb me verdiept in de materie van biomassa, welke volledig nieuw voor mij was. Dit was uitdagend, maar ik ben hier met veel enthousiasme ingedoken.

Door middel van literatuuronderzoek, interviews en de beschikbare kennis van het Bio Treat Center, heb ik de materie enigszins onder de knie gekregen.

Het heeft veel energie gekost om de juiste cijfers boven water te krijgen, maar ik ben trots op het resultaat. De cijfers die bekend zijn, vormen een goede basis om ondernemers verder te helpen naar hun eigen zoektocht om exacte cijfers te vinden.

Resultaat

Het ontwikkelde rekenmodel geeft een eerste inzicht of de business case van ondernemers financieel haalbaar is. Dit biedt houvast. Ook geeft het ondernemers een richting, waar ze informatie kunnen gaan zoeken.

Het Bio Treat Center heeft veel kennis in huis en faciliteert ondernemers in het ontwikkelen van hun idee tot business case. Zij hebben naast een enorm groot netwerk ook veel kennis in huis, waardoor ze als expert een goede sparringpartner zijn voor ondernemers om hun innovatief idee uiteindelijk tot een business case te brengen. Het rekenmodel kan hier een rol van betekenis gaan spelen.

Op korte termijn zal het rekenmodel door Bio Treat Center gepresenteerd gaan worden.

Al met al, heb ik een mooie, uitdagende en super leerzame tijd gehad bij het Bio Treat Center.

Wil jij als student ook een bijdrage leveren in de ondersteuning van ondernemers met het realiseren van hun duurzaamheidsambitie?

Neem dan contact op met Ton Voncken, ton.voncken@biotreatcenter.nl