Hoe haal je zoetstof uit de Steviaplant?

By oktober 9, 2018Nieuws

Bezoekers van het openingsevent van de Dutch Agri Food Week zagen Edwin Hamoen, techoloy officer van NewFoss, aan de slag met Steviabladeren in het BTC-Lab. In de praktische proeftuin haalt NewFoss met een gepatenteerd extractieproces zoetstof uit de Stevia plant. ‘Energiezuiniger, duurzamer en lekkerder.’

Stevia wordt voornamelijk in China en Zuid-Amerika geteeld. Het probleem is dat de teelt niet altijd op een duurzame manier plaatsvindt. De dropachtige bijsmaak van Stevia is vaak een sta-in-de-weg bij toepassing in food zoals in frisdranken. NewFoss heeft een manier gevonden om Stevia zodanig uit het blad te halen dat de bijsmaak niet optreedt. Het gepatenteerd extractieproces werkt duurzamer, energiezuiniger en levert een zoetstof die ook nog eens lekkerder smaakt.

Ook aan biobased business bouwen?
Ton Voncken, 06-21550836 of ton.voncken@biotreatcenter.nl