Keyport 2020 tekent coalitieovereenkomst met BTC

By december 6, 2018Nieuws

Ton Hagelstein, programmamanager Keyport 2020, (foto links) tekende de coalitieovereenkomst met Bio Treat Center (BTC).  Samen met het BTC gaat Keyport 2020 werken aan de ontwikkeling van nieuwe biocirculaire business cases. “Een grote kans voor deze regio”.

“Biobased en circulaire economie zijn een buitenkans voor de regio”, zegt Ton Hagelstein programmamanager Keyport 2020. “De belangrijkste schakels van beide ontwikkelingen zijn in de regio sterk aanwezig: agribusiness, logistiek, maakindustrie en apparatenbouw. Bovendien zijn er al meerdere bedrijven gevestigd die vooroplopen in biobased oplossingen.”

Bio Treat Center Venlo
Directeur Ton Voncken: “BTC is een praktische proeftuin voor bevlogen ondernemers met een duurzaamheidsambitie. Wij zijn de spil voor ondernemers die een business case willen bouwen. De markt moet het doen. Wij verleiden, dagen uit en helpen ondernemers in een goed samenspel tussen wetenschap, kennis, overheid en onderwijs. BTC legt de verbinding en faciliteert ondernemers ook bij de uitvoering. Zo leren we sneller en bereiken we eerder resultaat. De time to market wordt korter en dat is nodig om de gestelde doelen richting 2030 te bereiken.”