Knap staaltje werk HAS-studenten

By maart 19, 2019Nieuws

Begin maart nam Patrick Lemmens van het BioTreatCenter het rapport ‘Voer van Dichtbij’ in ontvangst. “Een knap staaltje werk van 4 HAS-studenten in het kader van hun Minor Milieutechnologie”.

Gedurende 20 weken werkten Nino Cortini, Lennaert de Leeuw, Lennert van Haalen en Mike van der Leeden aan een overzicht van relevante ontwikkelingen in de feed-industrie en boden inzicht in relevante mogelijkheden voor bijvoorbeeld biomassa en nieuwe teelten. Tijdens een kennissessie in het BioTreatCenter  presenteerden zij al eerder de resultaten waarbij ook Feed Design Lab en diverse veevoerproducenten aanwezig waren. “BioTreatCenter gaat nu op basis van het eindrapport aan de slag om – waar mogelijk – nieuwe initiatieven op te starten in samenwerking met Feed Design Lab en betrokken producenten van veevoeding”, aldus Patrick Lemmens.

De studenten hebben de periode als prettig en leerzaam ervaren. “We kregen de vrijheid om zelf het juiste pad voor onze aanpak te kiezen en werkten prettig samen met de mensen van het BioTreatCenter”, vertelt Nino Cortini. “Dat we onze opgedane kennis in een praktijksessie daadwerkelijk konden toetsen maakte het voor ons een geslaagd project. Wij hopen dat de door ons ingezette ontwikkeling richting een keuzetool voor alternatieve grondstoffen in de feed-industrie daadwerkelijk gebruikt gaat worden.”