Meet the Managementtrainees

By augustus 29, 2019BTC Student Post, Nieuws

Brian Velda, Anne Terhorst en Denise Tan zijn in de afgelopen maand als managementtrainee gestart bij het Bio Treat Center.
Met welke specifieke opdracht en uitdaging werken zij mee aan de verdere ontwikkeling en groei van het BTC ?

Brian Velda
Na een economische studie International Business aan Zuyd Hogeschool zette Brian (28) zijn vizier op een meer technische studie. Aan de TU Eindhoven studeerde hij Industrieel ontwerpen en spitste zich aan de Universiteit Maastricht toe aan de studie Knowlegde Engineering. “Ik ben gefascineerd door de staat van orde en chaos’, vertelt Brian. “Structuur brengen in ideeën, in kennis. Het begon eigenlijk vanuit het perspectief van een student die de overstap vanuit het onderwijs maakt. Kennis vergaren is één ding, maar het is nog lang niet vanzelfsprekend dat je ook daadwerkelijk iets met die kennis realiseert. Ik wil de mogelijkheid creëren om ideeën echt te realiseren en zowel individuen als bedrijven een lage drempel geven om samen te werken. In het Bio Treat Center komt ongelofelijk veel kennis samen. Ik wil het mogelijk maken om die kennis op een goede manier te ontsluiten voor de buitenwereld.”

Anne Terhorst
Aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen studeerde Anne (26) Voeding en Diëtiek maar zag zichzelf niet als diëtiste aan de slag gaan. “Ik wil liever aan de voorkant betrokken zijn en ervoor zorgen dat er meer gezonde producten in de winkel komen. Daarom ben ik de master Health Food Innovation Management aan Universiteit Maastricht gaan doen. Gezondheid, consumentengedrag, wetgeving, ondernemerschap en productontwikkeling. Juist die brede combinatie spreekt mij aan. De Brightlands Campus Greenport Venlo is voor mij geen onbekende werkplek. Voor Grassa, een van de leden van het Bio Treat Center ben ik aan de slag geweest. Zij halen eiwitten en vezels uit gras en maken dat geschikt voor de veevoederindustrie en onderzoeken de mogelijkheden voor menselijke consumptie. Ik sta graag in de keuken. Ben altijd aan het experimenteren en neem daarin een stukje duurzaamheid mee. Hoe gaan we om met verspilling? Ik heb bewust naar de mogelijkheden gekeken die de Brightlands Campus Greenport Venlo mij te bieden heeft. Bij het Bio Treat Center kan ik me nog breder bezighouden met onderzoek naar natuurlijke inhoudsstoffen uit biomassa.”

Denise Tan
Denise (23) heeft een enorme drive om haar steentje bij te dragen aan de innovatieve ontwikkeling en verduurzaming van de voedingsmiddelenindustrie. Ondanks dat het binnen het BTC niet alleen om food maar ook om non-food innovaties gaat, zit Denise zeker op haar plek. “Ik werk aan een samenwerkingsmodel tussen BTC en een partner en leg de basis voor de opstart van een ketenproject waarin (natuurlijke) inhoudsstoffen uit reststromen en/of specifieke teelten vervaardigd moeten worden tot hoogwaardige producten, zoals voedingssupplementen, (dier)voeding en cosmeticaproducten”.
Tijdens haar bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen deed Denise veel kennis op over gezonde lichaamsprocessen en de verstoring ervan. In het tweede jaar specialiseerde zij zich in Biologische Gezondheidskunde waarbij de focus lag op de bijdrage van voeding aan gezondheid. “Tijdens de master opleiding Health & Food Innovation management heb ik vakken gevolgd als Consumer Science and Behaviour, Entrepreneurship, Food Ingredients and Sensory Properties, Project Management en Food Law. Hierdoor ben ik in staat verschillende vakgebieden binnen het voedingsmiddelen innovatieproces te integreren en een brug te slaan naar de verschillende ‘werelden’.

Ook interesse in een stageplek of traineefunctie bij het Bio Treat Center?
Neem contact op met Ton Voncken, ton.voncken@biotreatcenter.nl