Mouwen opstropen in BTC-lab

By januari 17, 2019Nieuws

Het BTC-lab is een proeflocatie voor toegepast onderzoek met biomassa. Een werkplaats om op basis van biomassa nieuwe grondstoffen en materialen te maken die de wereld duurzamer maken.

De fysieke experimenteerruimte in het BTC-Lab is een belangrijke stap in de ontwikkeling van kansrijke businesscases in de biobased economie. BTC-leden zijn er als eerste gestart met R&D activiteiten. NewFoss testte hoe zij zoetstof uit de Steviaplant kan halen en Grassa onderzocht een extra raffinagestap voor het extraheren van eiwitten uit gras. Een bepleisterde muur met speciale ‘breathaplasta’ en kuipen vol kurken laten experimenten zien van Ecomakelaar in hun zoektocht naar duurzame bouwmaterialen.

Het BTC-lab staat ook open voor andere ondernemers en organisaties. De praktische proeftuin maakt de verbinding tussen MKB-ondernemers en kennisinstituten. De directe nabijheid van innovatieve bedrijven op de Brightlands Campus maakt het tot een platform voor het creëren van nieuwe ontwikkelingen in de biobased economy.

Ook je mouwen opstropen?
Neem contact op met ronald.luijkx@biotreatcenter.nl of bel 06 – 10 14 27 00.