NewFoss produceert eerste isolatiemat uit gras

By januari 15, 2019Nieuws

Op maandag 14 januari brachten alle betrokkenen een bezoek aan Huize Dijleland in Heverleebos in de Belgische provincie Vlaams Brabant.

Het dak van het toekomstige streekhuis Huize Dijleland, een voormalig boswachtershuis ten zuiden van het Belgische Leuven, krijgt isolatiematten uit gras. Naast het Zwitserse bedrijf Gramitherm is NewFoss uit Uden de producent van de isolatiematten.

Het Bio Treat Center feliciteert NewFoss met deze prachtige primeur. NewFoss is een van de oprichters van het Bio Treat Center op de Brightlands Campus in Venlo. Een community van ondernemers die actief zijn in de biobased economy. Samen ontwikkelen zij kansrijke businesscases uit biomassa met nieuwe, duurzame producten die bijdragen aan een groene samenleving.

De isolatiematten uit gras zijn een innovatief product ontwikkeld in het kader van het Europese project GrasGoed. Dat project onderzoekt hoe je van grasmaaisel uit natuurgebieden hoogwaardige producten kunt maken. Isolatiematten op basis van maaisel uit natuurgebieden zijn een duurzaam alternatief voor bestaande minerale isolatiematten. De platen voldoen aan alle eisen die gelden in de bouwsector. Toch is slechts 5% van alle isolatiemateriaal op de markt biobased. Daarin moet verandering komen.

www.newfoss.nl