Duurzame toepassing 1200 ton eierschalen

Egga Food bv in Ospel is een van de grootste en modernste eiverwerkende bedrijven in Europa. Elk jaar koken, verven, pellen en verpakken circa 100 medewerkers honderden miljoenen eieren. Het bedrijf zoekt voortdurend naar innovatieve en duurzame toepassingen. Ook voor haar belangrijkste restproduct, eierschalen. 1.200 ton gaat jaarlijks naar de meststoffenmarkt. Maar welke waardevolle en duurzame toepassingen zijn er nog meer?

 

Egga Food bv

Project
Egga Food

Doel
Winnen en verwaarden van eimembranen en verkennen alternatieve afzet eierschalen.

Looptijd
Voorjaar 2019 – voorjaar 2020

Projectpartners
Egga Food bv
BioTreat Center

Project-eigenaar 
Egga Food bv
Contactpersoon BTC
Ben Rooijackers, 06 – 57 94 86 81, ben.rooijackers@biotreatcenter.nl

Transitieketen
Natuurlijke inhoudsstoffen