Thatchtec werkt met BTC aan biologische bodemontsmetting

By april 30, 2019Nieuws

De bodem op een natuurlijke manier ontdoen van micro-organismen, ziekten en plagen? Thatchtec uit Wageningen ontwikkelde HERBIE, een biobased oplossing voor bodemontsmetting. Samen met Bio Treat Center gaat Thatchtec alternatieve recepturen voor HERBIE ontwikkelen op basis van reststromen uit de agro-foodsector. Herman Feil, managing director van Thatctec (foto rechts) ondertekende daarvoor de samenwerkingsovereenkomst.

In het Bio Treat Center draait alles om het succesvol ontwikkelen en naar de markt brengen van innovatieve biobased producten. We stimuleren innovatieve toepassingen van organische producten in een diversiteit van applicaties. Samen met Thatchtec werken we aan een verdere stimulering van biologische grondontsmetting.

Thatchtec ontwikkelt op basis van kennis over biopolymeren biobased oplossingen als alternatief voor bestaande chemische producten.Wat begon als een natuurlijke oplossing voor groene aanslag op rieten daken (thatched roofs), is uitgegroeid tot een innovatief bedrijf in de biobased economie.

Meer informatie?
Patrick Lemmens, patrick.lemmens@biotreatcenter.nl,  06- 22 69 32 73
www.thatchtec.nl